Klik hier voor de webversie  
 

oktober 2018

We zijn blij met jou als vrijwilliger! Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er speelt bij Humanitas Noord-Kennemerland. In deze nieuwsbrief stellen onze nieuwe medewerkers zich aan je voor. En we informeren je over het nieuwe project Mamsclub Alkmaar en onze andere activiteiten.

De Mamsclub!

Vanaf oktober start Humanitas met een nieuw project in Alkmaar: De Mamsclub.

 

De Mamsclub is een groep voor aanstaande moeders. Je kunt hier informatie krijgen over je zwangerschap en na je bevalling over het moeder zijn. Er is naast het verkrijgen van informatie ruimte om ervaringen te delen en je kunt er je vragen kwijt.

 

Meer weten of aanmelden? Neem contact op via 072-5401800 of via r.broeze@humanitas.nl

 

 

Training Laaggeletterdheid

In de vorige nieuwsbrief heb je kunnen lezen dat de training Laaggeletterdheid in september van start zou gaan. Inmiddels hebben 16 vrijwilligers, vanuit de projecten Maatjes, Thuisadministratie, Home-Start en Voorlezen deze training met succes en plezier doorlopen.  

 

De training werd aangeboden door het taalhuis Alkmaar. Juliette Fermie heeft een drietal trainingsdagen verzorgd, waarin tools gegeven werden om laaggeletterdheid te kunnen signaleren en bespreekbaar te maken binnen een maatjescontact.

 

 

 

Online trainingen voor vrijwilligers

Als je vrijwilligerswerk doet, neem je natuurlijk ook altijd jezelf mee. Jouw kennis en de manier waarop je met mensen en emoties omgaat, zijn uniek voor jou. Hoe zet je die kwaliteiten het best in als vrijwilliger? Deze zes online trainingen geven je nuttige handvatten. Zo kun je met nog meer plezier en zelfvertrouwen je vrijwilligerswerk doen. Het gaat om korte trainingen, van rond de 20 minuten, die iedereen kan volgen.

 

Klik hier voor de trainingen!

 

Even voorstellen...

De afgelopen maanden begonnen er weer een aantal nieuwe medewerkers in Noord-Kennemerland! Hieronder stellen ze zich kort aan je voor.

Vlnr: Joeke, Bo en Sanne

 

Joeke Berg:

35 jaar, woont in Haarlem. Sinds begin september werk ik voor Humanitas Noord-Kennemerland als coördinator van de projecten Een Nieuwe Start en Gezin in Balans, die beide vallen onder het thema Detentie. Na ruim tien jaar in de journalistiek, belandde ik drie jaar geleden weer in de schoolbanken op de VU bij de studie Criminologie. Na mijn afstuderen mocht ik afgelopen zomer aan de slag als vrijwillig coördinator van Een Nieuwe Start in Amsterdam. Dat smaakte naar meer en bracht mij uiteindelijk naar deze functie in Alkmaar. Ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om mij in te zetten voor de gedetineerden en ex-gedetineerden die we binnen de detentie-projecten ondersteunen. Als coördinator probeer ik ervoor te zorgen dat de vrijwilligers zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen en hoop ik hen met raad en vooral ook daad bij te kunnen staan.    

 

Bo Wagenvoorde:

Ik ben 21 jaar en ben sinds begin september 2018 bij Humanitas begonnen als stagiair op de locatie Noord-Kennemerland. Ik kom uit Schagen en heb een Indonesische vader en een Nederlandse moeder en ben student aan de Hogeschool Inholland Alkmaar waar ik marketing studeer. Ik ga mij het komend half jaar richten op de public relations (PR) zodat de coördinatoren dit zelf niet hoeven te doen en alle tijd hebben voor hun vrijwilligers. Hiernaast is het voor een organisatie zoals Humanitas natuurlijk belangrijk dat de mensen op de hoogte zijn van wat er gebeurt en waar Humanitas zich allemaal mee bezig houdt.

 

Sanne de Graaf:

Per augustus ben ik begonnen als officemanager / bureaucoördinator bij Humanitas Alkmaar. Hiervoor werkte ik als juridisch secretaresse / officemanager op een advocatenkantoor in Haarlem. Ik kom dus uit een hele andere branche en ander werkklimaat waar veel structuur en regelgeving heerste. Ik heb deze overgang gemaakt, omdat ik graag meer maatschappelijk betrokken wilde zijn en een functie zocht waarbinnen ik op maatschappelijk vlak mijn steentje kan bijdragen in combinatie met het meer zakelijke coördineren en managen van een afdeling. Dit maakt dat ik er naar uitkijk om deze nieuwe uitdaging aan te gaan!

Klim naar de Hemel

Ter ere van het 500 jarig bestaan van De Grote Kerk in Alkmaar kon je deze beklimmen. Om even los te komen van de kantoorsfeer leek ons dit de perfecte kans voor wat ontspanning. We hebben ook nog aan de teambuilding gewerkt door met zijn allen naar boven te klimmen. Hieronder staan we met zijn allen op de top, als een echt team!

Heb jij een goed verhaal?

Deze nieuwsbrief is voor én door vrijwilligers. We zijn benieuwd wat jij meemaakt. Heb je een mooi verhaal wat je met ons wil delen? Mail ons op kantoor.nkl@humanitas.nl!

Heb je een tip of wil je ook een bericht plaatsen in deze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Mail naar: kantoor.nkl@humanitas.nl

Uitgave van Humanitas Noord-Kennemerland 

www.humanitas.nl/noord-kennemerland


>humanitas.nlhumanitas.nl
Wil je liever geen mails van Humanitas ontvangen,
klik dan HIER om je af te melden.