Klik hier voor de webversie  
 

Vrijwilligers Noord-Kennemerland

augustus 2018

 

We zijn blij met jou als vrijwilliger! Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er speelt bij Humanitas Noord-Kennemerland. In deze nieuwsbrief stellen onze nieuwe voorzitter en vijf nieuwe medewerkers zich aan je voor. En we informeren je over het nieuwe project Spel aan Huis, activiteiten in de Week van de Eenzaamheid en de trainingen Laaggeletterdheid en Thuisadministratie.

Onze nieuwe voorzitter stelt zich aan je voor

Sinds eind maart mag ik de rol van voorzitter van het bestuur van Humanitas Noord Kennemerland vervullen. Ik ben Ruud van Neure, 68 jaar oud, getrouwd met Els, een zoon en een dochter en inmiddels 4 kleinkinderen.

 

Als Human Resource Director heb ik me 40 jaar bezig gehouden met de antwoorden op de vraag hoe je vrouwen en mannen in een prettige organisatie samen kan laten werken aan het doel van die organisatie. Antwoorden waren medewerk(st)ers; blijven ontwikkelen, inzetten op iemand zijn sterke punten, betrokken laten voelen, plezier hebben, je senang voelen. Die antwoorden hoop ik ook bij Humanitas aandacht te geven.

 

Humanitas is een prachtige vereniging niet alleen door de vakkundige en betrokken manier waarop we de thema’s in de praktijk handen en voeten geven, maar vooral door de professionele en betrokken wijze, waarop vrijwilligers en beroepskrachten dat doen. Daar ben ik van onder de indruk. De rol van het bestuur daarbij is op tijd actie nemen, besturen en inspelen op ontwikkelingen die op ons afkomen (demografie, decentralisering, nieuwe producten etc.). Ik hoop daarin een bijdrage te kunnen leveren en daar waar kan jullie te ontmoeten en jullie input te gebruiken.

Training Laaggeletterdheid

Merk je aan jouw deelnemer dat die moeite heeft met taal en wil je hier iets mee? Doe dan mee aan de training Laaggeletterdheid!

 

In bijeenkomsten op 11, 18, 25 september en eventueel 6 oktober krijg je praktische handvatten in het ondersteunen van je deelnemer. De nadruk ligt op het maatjescontact.

 

Meer weten? Bekijk onze website

 

Of meld je aan via 072- 5401800

Spel aan Huis

Vanaf september start Humanitas met een nieuw project in Langedijk: Spel aan Huis.

 

Spel aan Huis ondersteunt ouders en kinderen in de spelontwikkeling. Een spelbegeleidster met een tas vol speelgoed bezoekt wekelijks een gezin met tenminste één kind in de leeftijd van 1 tot 6 jaar. Zij speelt met het kind en stimuleert de ontwikkeling van het kind. De ouders doen mee en worden ondersteund bij de opvoeding.

 

Meer weten? Bekijk onze website.

Even voorstellen...

De afgelopen maanden begonnen 6 nieuwe medewerkers in Noord-Kennemerland! Hieronder stellen ze zich kort aan je voor.

Vlnr: Ilse, Jolanda, Saliema en Christina

 

Ilse Sonnema:
Sinds 1 mei werk ik als projectcoördinator op het project Thuisadministratie. Ik heb eerder gewerkt als ambulant begeleider en ben werkzaam geweest binnen het jeugd- en gezondheidsbeleid van de gemeente. Toch is het juist in deze rol dat ik mij bezig kan houden met èn het opvangen van signalen en het hier vroegtijdig op inspelen - èn strategisch kan meedenken over hoe ondersteuning van mens-tot-mens een toekomst houdt. En daar krijg ik superveel energie van!

 

Saliema Ishak:
Sinds 1 april (geen grapje
! ) werk ik als coördinator op het Voorleesproject in Alkmaar. In juni ben ik ook gestart als coördinator Home-Start. Ik ben eerder actief geweest in het welzijnswerk in Amsterdam en Diemen. Hier heb ik onder andere gewerkt op de voorschool en als kinderwerker binnen de buurthuizen. Mede hierdoor ben ik ook bekend geworden met Humanitas. Ik vind het mooi dat er zoveel vrijwilligers actief zijn bij Humanitas en zich inzetten om iets voor een ander te betekenen. Ik zorg er dan ook graag voor dat zij hier zo goed als mogelijk in ondersteund worden!

Odi van Moorselaar:
50 jaar en (bonus-)moeder van een samengesteld gezin met vijf pubers / jong-volwassenen (14 tot 24 jaar). De afgelopen jaren heb ik bij Vrijwilligers Palliatieve Zorg (VPTZ) Noord-Holland noord stage gelopen voor mijn studie Toegepaste Psychologie en hier ook mijn afstudeeronderzoek gedaan. Met veel plezier zet ik mij nu in als coördinator van VPTZ NHN voor mensen in de laatste levensfase.

Odi en Marije

 

Christina Klaver:
48 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik woon in Alkmaar. Hiervoor werkte ik in Medemblik als opbouwwerker en sociaal wijkteamlid. Mijn passie en kracht ligt in samen aan de slag gaan en ervoor zorgen dat iedereen mee kan en mag doen. Humanitas is een organisatie naar mijn hart. Ik kan mij hier richten op het thema Eenzaamheid met gepassioneerde collega’s en gedreven vrijwilligers. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie allemaal aan de slag te gaan. Samen kunnen we zorgen dat het sociaal isolement en gevoel van eenzaamheid dragelijker wordt.

 

Marije Schouten:

Sinds juni werk ik als projectleider bij het thema Eenzaamheid. Daar vallen vier projecten onder: het maatjesproject, laaggeletterdheid, de telefooncirkel en de incidentele hulp. Ik heb jarenlang in de jeugdzorg gewerkt en deed dat met veel passie. Mijn passie om mensen een stapje verder te helpen in hun leven kan ik ook in deze projecten kwijt. Ik doe mijn werk met veel plezier!

 

Jolanda van de Wetering:
41 jaar, getrouwd en 2 kinderen. Sinds half februari 2018 werk ik als coördinator bij het team Eenzaamheid. Sinds vier jaar woon ik weer in Alkmaar, na 18 jaar Amsterdam. Hier werkte ik o.a. als buurtwerker, coördinator Home-Start en ook als coach voor pedagogisch medewerkers. Het spreekt mij erg aan dat wij bij Humanitas kijken naar de mogelijkheden, kracht en competenties van mensen. Wanneer vrijwilligers kunnen doen waar zij goed in zijn en plezier hebben in hun werk kunnen zij enorm veel betekenen voor een ander! Ik wil er voor zorgen dat elke vrijwilliger zich gesteund en gewaardeerd voelt.

In de Week van de Eenzaamheid, van 27 september tot en met 6 oktober organiseert Artiance, centrum voor de kunsten Alkmaar, allerlei leuke activiteiten. Houd www.artiance.nl in de gaten voor meer informatie!

Heb jij een goed verhaal?

Deze nieuwsbrief is voor én door vrijwilligers. We zijn benieuwd wat jij meemaakt. Heb je een mooi verhaal wat je met ons wil delen? Mail ons op kantoor.nkl@humanitas.nl!

In juni is een groep nieuwe vrijwilligers voor de Thuisadministratie getraind. De volgende training is al in september. Interesse of weet je iemand? Lees het bericht en laat van je horen!

 

>> Training Thuisadministratie

 

Heb je een tip of wil je ook een bericht plaatsen in deze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Mail naar: kantoor.nkl@humanitas.nl

Uitgave van Humanitas Noord-Kennemerland 

www.humanitas.nl/noord-kennemerland


>humanitas.nl

humanitas.nkl

@HumanitasNKL

LinkedIn

YouTube

Wilt u liever geen mails van Humanitas ontvangen,
klik dan HIER om u af te melden.