Klik hier voor de webversie  
 

Thuisadministratie

Amsterdam en Diemen

Februari 2018

In onze nieuwsbrief informeren wij je over belangrijke ontwikkelingen in onze afdeling. Deze nieuwsbrief staat in het kader ons thema Thuisadministratie. 

 

Nieuw project bij Thuisadministratie: Taal & Administratie

In februari gaat het nieuwe project Taal & Administratie officieel van start met een training voor de vrijwilligers. Taal & Administratie is gericht op statushouders en niet-Nederlandstalige Nederlanders die ondersteuning nodig hebben bij hun administratie en het ontwikkelen van taalvaardigheden over dit onderwerp. Het project is een samenwerking tussen het Amsterdams Buren Contact (ABC) en Humanitas Amsterdam en Diemen, en de stichting Lezen en Schrijven ondersteunt in het project met kennis, materialen en trainingen.

 

lees meer

Samenwerking in Amsterdam  

De aanmeldingen voor Thuisadministratie komen behalve door de deelnemers zelf ook vanuit de verschillende verwijzers door heel Amsterdam en Diemen. Dit zijn bijvoorbeeld de MaDi’s, Samen Doen teams, Stichting MEE Amstel en Zaan, Reade, Cordaan, huisartsen, ziekenhuizen en nog vele anderen. Wij werken graag samen met al deze en andere organisaties om onze deelnemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Hierbij een reactie van een maatschappelijk werker van MaDi Zuidoost & Diemen: “Ik meld deelnemers aan, omdat cliënten het fijn vinden om iemand naast zich te hebben, die samen met hen de tijd neemt om de post door te nemen en deze te ordenen, adviseert en instrueert hoe zij in de toekomst zelfstandig met hun administratie aan de slag kunnen.”    

Themabijeenkomsten vrijwilligers in 2018

Ook in 2018 organiseren we weer diverse themabijeenkomsten voor vrijwilligers van Humanitas waarbij we graag aansluiten bij concrete onderwerpen die leven in de praktijk.

 

We hebben de themabijeenkomsten die we geven in 2018 op een rijtje gezet.

 

lees meer

 

Try-out training motiverende gespreksvoering

In oktober hebben we een try-out gehad voor de training Motiverende Gespreksvoering, die werd gegeven aan vrijwilligers van Thuisadministratie en Detentie. Zeven enthousiaste vrijwilligers hadden zich gedegen voorbereid door middel van een e-learning, ontwikkeld door de Humanitas Academie in samenwerking met Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso bij de Hogeschool van Utrecht.

 

lees meer

 

Interview stagiaire bij Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie werkt niet alleen met vrijwilligers maar ook met stagiaires. Lees hier een interview met Brechje, een van onze enthousiaste stagiares.

 

lees meer

Afdeling Amsterdam en Diemen


>humanitas.nl

www.facebook.com

www.twitter.com

www.linkedin.com

Tekstkader

Wilt u liever geen mails van Humanitas ontvangen,
klik dan HIER om u af te melden.