Klik hier voor de webversie  
 

Nieuwsbrief Amsterdam en Diemen

december 2017

 

Jaarlijks op 7 december worden landelijk alle vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dat is ook nodig want hoe zou ons land eruit zien zonder de inzet van talloze vrijwilligers die met hoofd, hart en handen iets willen betekenen voor de medemens?  Humanitas is alle vrijwilligers bijzonder dankbaar en daarom staat deze nieuwsbrief in het teken van de vrijwilliger. 

 

Humanitas Thuisadministratie "Ik kan iedereen Thuisadministratie aanraden"

 

Bij Thuisadministratie ondersteun je deelnemers die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben met hun administratie. Heel praktisch, je gaat samen aan de slag om de administratie weer op orde te krijgen.

 

We zijn heel blij met enthousiaste vrijwilligers die met veel inzet hun deelnemers een stapje vooruit brengen! 

 

Het verhaal van een dankbare deelnemer

 

Wendy en Rietje vertellen in Koffietijd over Steun en Verlies

 

Na het overlijden van haar vriend zat Rietje diep in de put. Zij heeft toen op aanraden van een vriendin contact opgenomen met Humanitas. Deze organisatie koppelde haar aan vrijwilliger Wendy. Samen met haar heeft ze het verlies van haar vriend kunnen verwerken. De steun heeft voor een warme vriendschap gezorgd. Wendy en Rietje schoven aan om hun persoonlijke verhaal te vertellen.

 

Bekijk hier het interview

 

Vrijwilligers helpen (ex-)gevangenen: 'We bieden overzicht en structuur'

 

Met hulp binnen én buiten de gevangenis-muren proberen jonge Amsterdamse vrijwilligers gedetineerden te helpen. 'Het helpt dat ze straattaal verstaan'

 

Lees hier het artikel in het Parool

Theatercollege 'De negen open deuren'

 

Elk jaar organiseert Home-Start een stedelijke thema-avond voor alle Home-Start Vrijwilligers in heel Amsterdam. Home-Start wordt in alle stadsdelen door verschillende organisaties uitgevoerd. Humanitas verzorgt het programma in Amsterdam Oost en Nieuw-West.

 

Dit jaar verzorgde Jaap Vriend tijdens de stedelijke thema avond het theatercollege ‘De negen open deuren’. Dit theatercollege geeft op theatrale wijze een frisse blik op hoe we met elkaar communiceren, in welke rol we dat doen en welke grenzen we daarbij stellen.

 

Lees meer

Wil jij ook vrijwilliger worden?

 

Als vrijwilliger kun je het verschil maken voor mensen die tijdelijk een helpende hand kunnen gebruiken. Beleef deze nieuwe ervaring. Je helpt mensen al door ze één keer in de week een bezoekje te brengen, door hen weer inzicht te geven in hun administratie, door (ex)gedetineerden bij te staan of een ouder te ondersteunen bij opvoedvragen,...

 

Kijk hier of er een activiteit is waarbij jij kunt helpen en meld je aan.  

Afdeling Amsterdam en Diemen


>humanitas.nl

www.facebook.com

www.twitter.com

www.linkedin.com

Tekstkader

Wilt u liever geen mails van Humanitas ontvangen,
klik dan HIER om u af te melden.