Klik hier voor de webversie  
 

Opvoeden & Opgroeien

Amsterdam en Diemen

oktober 2017

 

In deze nieuwsbrief informeren wij jullie over het thema Opvoeden en Opgroeien

Week van de opvoeding

Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

 

lees meer

Gezinsmaatje na Blijf Groep

Na een verblijf van drie maanden in het Oranjehuis van de Blijf Groep, gingen Bart en zijn zoontje Zachery van drie jaar, zelfstandig wonen. Snel daarna kwam Pépé in hun leven. Pépé is het 'Maatje' van Bart. Elke maandagmiddag brengt dit drietal een aantal uur samen door.

 

lees meer

Spel aan Huis 

Sinds 2½ jaar komt Spel aan Huis vanuit Humanitas bij gezinnen thuis in stadsdeel Zuid. Wekelijks bezoekt een spelbegeleidster (meestal) een moeder en haar kind en eventueel ook de broertjes en zusjes thuis met een tas vol speelgoed.

 

lees meer

Levensboek van 7-jarige

Max is een knul van zeven jaar. Zijn moeder zit al een aantal jaar in de gevangenis. Hij bezoekt haar zo eens in de drie maanden. Beiden zijn dan erg blij. In zijn korte leven heeft Max al veel meegemaakt.

 

lees meer

Gefeliciteerd!  

Home-Start vrijwilligers ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind tot zeven jaar. Zij sluiten daarbij aan bij de vraag van de ouder. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

 

lees meer

Kindervakantieweken

Dankzij de bijdrage van sponsoren en particulieren hebben 40 kinderen voor wie op vakantie gaan niet vanzelfsprekend is, deze zomer een prachtige vakantie in Voorthuizen bij Amersfoort kunnen vieren. Vier groepen met kinderen in verschillende leeftijdscategorien genoten een week van allerlei leuke activiteiten.

 

We krijgen geen subsidie voor deze activiteit dus we zijn volledig afhankelijk van giften. De financiering voor deze vakantieweken is nog niet geheel gedekt. 

 

Help je mee? Klik hier en doneer!

Dank je wel! 

Home-Start vrijwilligster Pascale wordt overladen met bloemen en cadeautjes door de moeder die zij een jaar lang in lief en leed heeft ondersteund. Met tranen in haar ogen vertelt moeder hoe blij ze is met Pascale, hoe fijn ze het vond dat ze met haar mee ging naar afspraken in het revalidatiecentrum van haar zoontje, mee ging zwemmen met de kinderen, samen met de gemeente belden om een stadspas aan te vragen en gewoon gezellig uren konden kletsen op de bank. 'De kinderen en ik zijn gek op Pascale. De jongens staan altijd bovenaan de trap de springen en haar naam te roepen als ze komt'.   

In memoriam Alice van der Pas (1934-2017) 'Geen tuttige taal!'

Op 30 juli jl. overleed op drieëntachtig jarige leeftijd Alice van der Pas; Grondlegger van de ‘ouderschapstheorie’. Alice heeft in haar talloze voordrachten, artikelen en de 10-delige boekenserie Handboek Methodische Ouderbegeleiding en de serie Hoezo? de psychologie van Ouderschap beschreven. Wat weten we veel over opvoeden maar wat is er weinig bekend èn weinig aandacht voor de ouder achter de opvoeder! In de Week van de Opvoeding eren we graag haar belangrijke levenswerk door het In memoriam met je te delen dat José Koster (Coördinator van het ouder-ondersteunings-programma ‘Home-Start in Amsterdam Nieuw-West) voor haar schreef.

 

lees meer

Afdeling Amsterdam en Diemen


>humanitas.nl

www.facebook.com

www.twitter.com

www.linkedin.com

Tekstkader

Wilt u liever geen mails van Humanitas ontvangen,
klik dan HIER om u af te melden.