Klik hier voor de webversie  
 

Nieuwsbrief afdeling Amsterdam en Diemen

Rouw en Verlies

Juli 2017

 

In deze nieuwsbrief informeren wij je over het thema Rouw en Verlies

 

Even voorstellen

Ik ben Simon Rienks. 52 jaar oud en samenwonend in Amsterdam.

 

Alles wat te maken heeft met sterven, rouw en herdenken trekt me al lang aan. Mijn eerste ervaring met vrijwilligerswerk in de rouw is inmiddels 15 jaar geleden. Het is 15 jaar geleden dat ik via Humanitas lotgenotengroepen in de rouw heb begeleid. De eerste lotgenotengroep heb ik onder leiding van Jaap Bosscha van Humanitas begeleid. Het was voor mij een goede mogelijkheid om een opleiding psychosociaal werk meer handen en voeten te geven.

 

De afgelopen jaren heb ik zelf een paar verliezen meegemaakt, waardoor ik zelf heb ervaren wat het proces van rouw betekent. Het werd me duidelijk dat rouwtheorieën vooral helpen om dingen te plaatsen, maar nooit een doel zijn.  De verhalen van de lotgenoten van mijn vrijwilligerswerk waren op een aantal momenten juist een steun voor me.

 

Professioneel is mijn leven eerst anders verlopen. Na mijn studie bouwkunde heb ik voor woningcorporaties en overheidsinstanties gewerkt. Nadat ik in 2011 ten gevolge van de crisis werkloos werd, heb ik me geheroriënteerd op de uitvaart. Dit leidde tot mijn baan als algemeen assistent in een crematorium. Dit werk heb ik met veel plezier heb gedaan.

 

En naast dit alles heb ik mijn hobby’s koken, spiritualiteit (lezen en meditatie), fotografie en amateurfilm en montage. 

 

Afdeling Amsterdam en Diemen


humanitas.nl

www.facebook.com

www.twitter.com

www.linkedin.com

Tekstkader

Wilt u liever geen mails van Humanitas ontvangen,
klik dan HIER om u af te melden.