Klik hier voor de webversie  
 

Eenzaamheid

Afdeling Amsterdam en Diemen

September 2016

In onze nieuwsbrief informeren wij je over belangrijke ontwikkelingen in onze afdeling. Deze nieuwsbrief staat in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid vraagt Coalitie Erbij aandacht voor dit probleem en organiseert diverse activiteiten om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. Thema van de Week tegen Eenzaamheid is dit jaar: ‘Kom erbij & verbind’.

 

lees meer

Kick-off Week tegen Eenzaamheid:

1 miljoen euro voor Amsterdamse aanpak  

 

Eenzaamheid moet uit de taboesfeer. Pas als je erover praat, kom je uit je isolement. Tijd en vertrouwen zijn daarbij essentieel. Dat concludeerden de aanwezigen van het Lieve Amsterdammer festival in De Duif, georganiseerd door Coalitie Erbij voor de Week tegen Eenzaamheid 2016.

 

lees hier meer

"Er ontstaat toch iets van een band"

 

Joan Hartogs is een paar maanden geleden begonnen als vrijwilliger bij Telefonisch Huisbezoek. Elke week belt ze twee deelnemers. Met een van hen was direct een klik.

 

Telefonisch Huisbezoek is een activiteit die prima bij Joan past. “Ik ben fysiek wat beperkt, ik loop met een rollator en kan me niet vastleggen voor een aantal uren per week. Maar ik wilde graag vrijwilligerswerk doen en heb me bij Humanitas aangemeld toen ik de vacature zag waarin gevraagd werd om vrijwilligers voor Telefonisch Huisbezoek. Ik kwam in een warm bad terecht. Ik vind dat Humanitas heel goed voor de vrijwilligers zorgt. Je krijgt direct een training en iedereen is heel vriendelijk. Je voelt je heel welkom. Als ik een uitnodiging krijg voor een bijeenkomst denk ik: gezellig, naar Humanitas”, vertelt ze.

 

lees hier meer over de ervaringen van Joan Hartogs

Lieve Amsterdammers kaartenactie

 

Amsterdamse zorgorganisaties verenigen zich in 'Coalitie Erbij' om aandacht te vragen voor 65.000 Amsterdammers die in eenzaamheid verkeren. In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert deze ‘Coalitie Erbij’ een Lieve Amsterdammer festival en een kaartenactie. Hiermee roept de coalitie onder andere op om lieve en positieve woorden te schrijven aan mede Amsterdammers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit mogen bekende maar ook onbekende personen voor de schrijver zijn.  

 

lees hier meer over de kaartenactie

 

Inzet vrijwilligers en aantal deelnemers in 2015

 

Jaarlijks helpen 750 vrijwilligers van Humanitas Amsterdam en Diemen zo'n 2.700 mensen die een tijdelijk steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

Kijk hier voor de cijfers

 

 

Afdeling Amsterdam en Diemen


HUMANITAS.NL

www.facebook.com

www.twitter.com

www.linkedin.com

Wilt u liever geen mails van Humanitas ontvangen,
klik dan HIER om u af te melden.