Klik hier voor de webversie  
 

Januari 2019

We zijn blij met jou als vrijwilliger! Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er gebeurt bij Humanitas Noord-Kennemerland. In deze nieuwsbrief stellen onze nieuwe medewerkers zich aan je voor. En we informeren je over het nieuwe project Schoolwijs en onze andere activiteiten binnen de regio.

 

 

Gelukkig nieuw jaar!

Het is 1 januari en de jaarwisseling is weer geweest. Humanitas Noord-Kennemerland wenst jou een gelukkig 2019 toe! Wij willen al onze vrijwilligers bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar. Zonder jou, geen Humanitas!

 

Nieuw project: Schoolwijs

Schoolwijs is 1 januari gestart en ondersteunt ouders met een niet-Nederlandse afkomst met kinderen op de basisschool. Een vrijwilliger komt 20 keer bij het gezin langs om alle vragen rondom school te beantwoorden. Denk hierbij aan vragen zoals: Hoe werkt de school en wat wordt er van mij verwacht als ouder? Wat is een 10-minutengesprek?

 

De vrijwilliger ondersteunt de ouders ook thuis door aan te geven wat de ouders kunnen doen om hun kinderen te helpen op school. Dit kan door middel van praten, spelletjes doen of samen muziek maken.

 

De eerste vrijwilligerstraining voor Schoolwijs start 9 januari!

 

Meer weten of aanmelden? Bekijk onze website.

Kerstkaarten voor PI Heerhugowaard!

Met de feestdagen in aantocht, breekt voor veel gedetineerden in PI Heerhugowaard een moeilijke tijd aan. Waar de komende weken voor velen van ons in het teken staan van gezelligheid met vrienden en familie, worden de gedetineerden extra geconfronteerd met het gemis van hun naasten.

 

Ruim twintig mannen die gedetineerd zijn in PI Heerhugowaard worden op dit moment op een of andere manier door Humanitas ondersteund. Ongeveer eenzelfde aantal vrijwilligers is op dit moment bij Humanitas Een Nieuwe Start en Gezin in Balans aangesloten omdat ze iets willen betekenen voor mensen in detentie. Wat zou het leuk zijn als al die vrijwilligers een kerstkaartje sturen aan een gedetineerde!

 

Lees het volledige bericht op onze website!

Actie Pepernoot

Actie Pepernoot zorgt ervoor dat kinderen die in armoede leven tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond, want voor 1 op de 9 kinderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend.

 

Tot groot verdriet komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Deze kinderen horen er natuurlijk gewoon bij en verdienen het ook om de beleving van pakjesavond mee te maken. Daarom organiseert het Nationaal Fonds Kinderhulp, met behulp van de VriendenLoterij, al sinds 2000 jaarlijks de Actie Pepernoot. Via aanvragen van maatschappelijke organisaties krijgen ouders een cadeaubon om een prachtig cadeau uit te zoeken.

 

Het doel van Actie Pepernoot in 2018 was om 80.000 kinderen een magische pakjesavond te geven. Uitindelijk zijn er 86.943 kinderen die een onvergetelijk Sinterklaasfeest hebben gehad dankzij Actie Pepernoot. Van al deze kinderen waren er ook 6 gezinnen van Home-Start die een cadeaubon hebben gehad en daardoor pakjesavond hebben kunnen vieren!

Even voorstellen...

Elena & Anneke

 

Elena Repetto:

Ik woon in Alkmaar, ben 51 jaar oud en heb – je zag het goed – Italiaanse roots (Italiaanse vader, Hollandse moeder). Na lang in de commerciële sector gewerkt te hebben, werk ik sinds 2011 - met evenveel plezier - bij het semioverheidsbedrijf HVC in Alkmaar. In 2015 heb ik de titel meester in de rechten behaald, met specialisatie privaatrecht /  ondernemingsrecht. Naast mijn werk besteed ik veel tijd aan sport, dus je zult me vast wel eens hollend of fietsend voorbij zien komen. Ik hoop als nieuw lid van het bestuur van de afdeling Noord-Kennemerland van Humanitas een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van de afdeling, de komende jaren.

 

Willemijn de Lint:

Ik ben 49 jaar, en heb 2 kinderen van 18 en 15. Sinds September mag ik als Home-Start coordinator het team komen versterken bij Humanitas Noord-Kennemerland. Gedurende de afgelopen 20 jaar heb ik gewerkt in de kinderrevalidatie en in het speciaal onderwijs waar ik dagelijks heb ervaren hoe waardevol het is om ouders en hun kinderen te ondersteunen zodat ze met meer zelfvertrouwen in de wereld staan. Ik hoop deze bagage nu in te zetten in een voor mij nieuw werkveld als Home-Start coordinator. Het Home-Startprogramma heb ik reeds goed leren kennen in de tijd dat ik zelf als vrijwilliger actief was bij Humanitas en heb zo in de praktijk gezien wat voor mooie resultaten het project oplevert. Humanitas ervaar ik als een hele warme organisatie met fijne collega’s. Ik heb er zin in!

Bram & Willemijn

 

Anneke Scholten-de Haan:

Vanaf begin november ben ik als medewerker aan het bureauteam bij Humanitas in Alkmaar toegevoegd. Eind mei 2018 ging mijn nieuwe leven als ' pensionada' in en had al snel het idee dat ik vrijwilligerswerk wilde gaan doen voor de medemens. Na een oproep via FB voor deze functie werd ik al snel enthousiast omdat werken op een bureau en werken met en voor mensen goed bij me past. Het Maatjesproject kende ik al vanuit mijn werk bij het stagebureau van de opleiding Social Work op de hogeschool Inholland. Het team in Alkmaar is prettig en super gemotiveerd en voor mij heel fijn om mee samen te werken. Nu nog 1 dagdeel, wie weet later nog een dagdeel erbij?

 

Bram Stam:

Ik ben 18 jaar en ik woon in Heiloo. Sinds september begonnen als stagiair op Humanitas Noord-Kennemerland. Ik loop stage onder het thema eenzaamheid. Mijn hele leven heb ik al liefde voor muziek gehad. Op het moment maak ik veel muziek en speel ik allerlei muziek instrumenten zoals piano en gitaar. Daarom heb ik naast het maatjes project ook een muziekproject waar ik binnenkort mee wil gaan starten samen met een vrijwilliger van Humanitas. Buiten Humanitas om volg ik de opleiding Sociaal Werk op het Horizon College in Alkmaar. Dit doe ik op maandag en dinsdag. Op woensdag donderdag en vrijdag loop ik stage bij Humanitas. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin bij Humanitas!

Eindejaarsborrel en de Helden van Alkmaar

Woensdagavond 19 december was de eindejaarsborrel van Humanitas Noord-Kennemerland in De Hertenkamp in Alkmaar. Hier heeft het bestuur gesproken over het afgelopen jaar, over wat er allemaal is veranderd en wat wij met zijn allen weer bereikt hebben. Daarnaast was het een mooie gelegenheid voor de vrijwilligers en de coördinatoren om elkaar te spreken!

 

Op deze feestelijke avond werd ook bekend gemaakt dat twee van onze vrijwilligers zijn uitgeroepen tot Held van Alkmaar! Deze vrijwilligers zijn Joke Braas en Christian Pruijs. Gefeliciteerd, Joke en Christian!

Heb jij een goed verhaal?

Deze nieuwsbrief is voor én door vrijwilligers. We zijn benieuwd wat jij meemaakt. Heb je een mooi verhaal wat je met ons wil delen? Mail ons op kantoor.nkl@humanitas.nl!

Heb je een tip of wil je ook een bericht plaatsen in deze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Mail naar: kantoor.nkl@humanitas.nl

Uitgave van Humanitas Noord-Kennemerland 

www.humanitas.nl/noord-kennemerland


>humanitas.nl

Facebook

Twitter

LinkedIn

YouTube

Wilt u liever geen mails van Humanitas ontvangen,
klik dan HIER om u af te melden.